HTML

"Csak a zene van!"

Csak igazi zenekedvelőknek!!!

Friss topikok

  • megatoner.hu: mi is szeressük legyenkonnyu.blog.hu/2011/06/28/auszik_temper_trap (2011.06.28. 14:14) The Temper Trap - Fader
  • Nóracska: jaa egyébként marhajófilm :) és nem tudom mennyire szereted a bluest, de gondolom igen, úgyhogy ír... (2010.08.31. 00:40) A Zongorista
  • Ericike: Kedvenc mondatom benne: "Annak, ki még nem ismeri őket, olyan érzése támad elsőre, hogy ez meg mi ... (2010.06.27. 01:50) Quimby
  • Ericike: Miért ne lehetne ott pár dolog a wikipédiáról. Nekem, akinek nincs olyan nagy zenekulturája, minde... (2010.06.27. 01:47) Kispál és a Borz
  • Sűtiii: rakni* (2010.05.25. 13:47) EmilRulez

Linkblog

EmilRulez

2010.05.11. 00:01 Kontzy

       Hajós András neve sokak számára ismerős lehet, viszont az EmilRulez, már nem annyira sokat mondó. Pedig nem másrol van itt szó mint, Magyarország egyik legkülönlegesebb, és legbehatárolhatlanabb zenekaráról, aminek Hajós a frontembere.Ha beakarnám őket határolni, talá rájuk lehet fogni, hogy alternatív jazz-et játszanak, de azt hiszem, hogy tulságosan is színes a zenéjük ahhoz, hogy egy ennyivel ellehessen intézni. Egy biztos, amit csinálnak az nagyon egyedi, és eredeti.

      Talán kezdjük a szövegeikkel, amikért általában Hajós a felelős. Tartalmilag a legtöbb esetben egy történetet mesélnek el, és általában, könnyen megérthetőek, ami a magyar alter muzsika nemépp fő jellemzője,  de attol függetlenül nem a megszokott, kocka "süt a nap az égen, úgy ragyog ő nékem..." sláger szövegek. Választékosak és mindeniken  felfedezhető,  és megfigyelhető  Hajos csavaros észjárása, és kifinomult humora .

       Albumaikon általában, a számok valamiféleképpen kapcsolódnak egymáshoz, erre nagyon jó példa, a Zazie az ágyban című albumuk, amit itt! lehet letölteni. Ezen nem csak a számok mesélnek, hanem az egész egy amolyan mélabús-boldog történetet mesél el, egy jól megszerkesztett keretes szerkezetbe zárva.

       Lehet, hogy a különleges szövegeik, amik érdekessé teszik a zenekart, én mégis a zenéjüket szeretem legjobban. Van egy érdekes latinos beütésük, és hihetetlenül finoman és pontosan hozzák ezt az igen csak nehéz stílust, amit alternatív jazz-nek neveznek.  Látszik, hogy nem botcsinálta kezdő zenészek csapatáról van szó hanem, igen komoly es kifinomult technikás muzsikusok alkotják a zenekart. Így külön talán egyik hangszeres játékát se lehet kiemelni, nincs a zenekarban egy olyan valaki, aki nagyon kitűnne a többiek közül, ugy komplex és jó az egész ahogy van, nincsenek feltünősködő, barvúros játékok, csak az a jól megszervezett, latin-os, jazz-es, lágy hangzás. De emellett vannak, funky-s, hip hop-os, és Pop-os beütésű számaik is, persze mindenik fűszerezve egy csipetnyi igényes jazz-el.

        Legismertebb számuk: első albumuk címadó dala a Zazie az ágyban, ezzel robbantak be a köztudatba, és később arany lemez is lett.

       Én mégis most beszélnék inkább kicsit az m323 című számukról. Csak egy egyszerű, és ugyanakkor fantasztikus zongora kiséret van benne az elején, és éppen ennyi kell ahoz, hogy megtudjuk, mennyire jol énekel és zongorázik Hajós, ez a szám tényleg nagyon jazz-es, és a végefele megjelenő trombita szolón meg darbuka, és shake kiséreten kívül nem is tudnék egyszerűen többet elképzelni benne. A szövegre azért nem térek ki külön, mert azt hiszem az magáért beszél. A darabból készült egy vokál remix is, amit a tengeren túl is meglepően jól fogadtak, és ahogy ezt valaki viccesen a blogjukon is megjegyezte, ez már világhírnek számít.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kontzy.blog.hu/api/trackback/id/tr371991395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sűtiii 2010.05.25. 13:47:30

Nah ez már valamivel eredetibb :) ha oda tudod "takni magad," akkor jol megy a filozofalas, a zenerol, es mas dolgokrol is:P te zenélsz? v csak őrült zene rajongo vagy?
süti beállítások módosítása